Valerie Blanchard

 

Pintora autodidacta , va néixer a París el 1965 .

Va tenir una infància molt nòmada . A partir dels 19 anys , comença a treballar en sectors molt diversos , de l'agricultura a la música .

Pas cert temps en el món del circ i també va viure 8 mens a Sud-amèrica .

Posteriorment va descobrir la seva vocació pictòrica quan posava per al pintor Toshima Yasumasa a Granada ( Andalusia ) .

Des de 1993 exposa regularment la seva obra a França , Espanya , Alemanya i Bèlgica .

 

 

Filosofia artística : "Els peus a terra i el cap als núvols " .

 

Valerie Blanchard pinta allò que desfila i passa davant dels seus ulls , com altres fotografiant , a mercè dels seus viatges i peregrinacions , llocs on viu ...

Els seus quadres representen petites escenes quotidianes de l'ésser humà , a la platja , dins dels bars , festes de barri , de compres .... com un estudi de sociologia , que en lloc d'expressar amb lletres , ho fa amb imatges .

 

Després de prendre notes i esbossos en una llibreta , que sempre porta amb ella , torna al seu taller per plasmar amb pintures sobre el llenç .

 

La seva obra està plena de vius colors , dins 1 estil falsament " naif " i amb una nota d'ironia . L'abundància en detalls , requereix de l'espectador , una observació lenta i minuciosa .

La seva obra s'assembla a un mestissatge afro - llatinoamericà de Botero , però amb un estil que fa que el seu treball sigui realment únic.

Socis Col.laboradors:

Associació de pintors de les places Sant Josep Oriol y Pi

Carrer Roca, 10 . 08002 Barcelona

© tots els drets reservats.

Queda prohibida la reproducció per a usos comercials de qualsevol obra exposada en aquesta web, sense l'autorització per escrit del propietari dels drets.