Marcela Jardón

 

La meva pràctica artística es troba en la intersecció del dibuix, la fotografia, el vídeo, els nous mitjans, la instal·lació, la poesia visual, els llibres d'artista i la investigació de la relació entre les imatges i el llenguatge com a produccions simbòliques .

L'exploració de formes híbrides, la visió i el procés de producció abasten diverses disciplines i distàncies entre el passat i el present, l'analògic i el digital .

En els meus projectes incorporo textos com "repentismos gráficos", fragments de textos, cites descontextualitzades de diferents fonts, així com fotografia original, i la recreació de fragments d'obres pròpies anteriors.

Treball usant imatges quotidianes, rescatant imatges prèvies, objectes senzills, explorant els llocs foscos de l'inconscient, conceptes controvertits, i les històries ocultes subjacents sovint en el que ens envolta. "

 

"Les meves obres s'han exhibit i publicat a Amèrica, Europa i Àsia, a institucions com la Universitat de València, la Societat Argentina d'Artistes Plasticos de Buenos Aires, el Òpera House de Sydney, Austràlia, el Kanazawa Citizen Art Center, Japó, el Museu Universitat d'Alacant, la Bangkok Regional Office of The Rockefeller Foundation, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el Departamento de Expresiones Artísticas de la Universidad de Panamá, el Museo Social Argentino de Buenos Aires, el Museo Provincial de Quilmes en Argentina, el Museo de Arte Moderno de Buenos Aires, el Museo y Archivo Histórico Cabildo de Montevideo a Uruguai, el Centre d'Art Santa Mònica de Barcelona, el Reial Cercle Artístic de Barcelona i en múltiples galeries.

 

Col·leccions privades :

Argentina, Espanya, Canadà, Panamà, Austràlia, Itàlia, Alemanya, França, Regne Unit, Japó, Suècia, Estats Units, Mèxic, Holanda, Bèlgica, entre d'altres.

Col·leccions públiques :

Integro el catàleg del Departament de Belles Arts i Cartografia de la Biblioteca Nacional d'Espanya, la Biblioteca Especialitzada en Fotografia Contemporània de la Fundació Forvm per a la Fotografia, a Tarragona, el fons AICOA, el Fons D'Art de la Universitat de València, la Pinacoteca Universitària de la Universitat de Panamà , el womanifesto2003 Bangkok Regional Office of The Rockefeller Foundation, Thailand, la University of the West of England, Department of Creative Arts, Centre for Fine Print Research. "

 

Tinc una llicenciatura en Arts de l'Escola de Belles Arts de Buenos Aires Prilidiano Pueyrredón, i he estudiat multimèdia a Barcelona.

 

Socis Col.laboradors:

Associació de pintors de les places Sant Josep Oriol y Pi

Carrer Roca, 10 . 08002 Barcelona

© tots els drets reservats.

Queda prohibida la reproducció per a usos comercials de qualsevol obra exposada en aquesta web, sense l'autorització per escrit del propietari dels drets.